grcki online

Ja sam  Ljubica Popović  i biće mi veliko zadovoljstvo da vas upoznam sa grčkim jezikom i da vas naučim da tečno i pravilno govorite ovaj divni jezik.

Zašto da učite grčki baš sa mnom?

Zato što sam upoznala i “iskusila” grčki na mnogo različitih načina. Učila sam i upoznavala grčki jezik i kulturu kroz studentska putovanja i druženja, rad na više pozicija u grčkoj banci, nastavak studija Menadžmenta i biznisa, a zatim i preseljenja u Atinu gde su mi sada omiljene grčke teme vezane za moju porodicu, dom i kuvanje.

Završila sam studije grčkog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu, na Katedri za neohelenske studije, gde sam diplomirala 2006. godine. Međutim, to nije bio kraj mom učenju. Po završetku studija sam počela da radim u tadašnjoj Pireaus banci u Beogradu, gde sam svakodnevno komunicirala na grčkom i naučila, novu za mene, poslovnu i bankarsku terminologiju.

Posle par godina rada, došla sam u Atinu da završim MBA studije na Atinskom Ekonomskom Univerzitetu i provela sam predivnih godinu dana u grčkom studentskom okruženju gde sam naravno opet došla u kontakt sa novim temama i prilikom da usavršim grčki kako kroz marketing, finansije, HR i međunarodno poslovanje, tako i u izlascima, ekskurzijama, druženjima.

Iako sam mislila da je moj grčki tad bio na baš zavidnom nivou, stigla su nova saznanja u sasvim neočekivanim okolnostima.

Upoznala sam u Atini mog sadašnjeg supruga Duleta. Sudbina je htela da se trajno preselim u Atinu gde sam rodila našu ćerku Dunju.

Verovatno se pitate kakve sad to veze ima sa grčkim? Porodila sam se u Atini na grčkom. Morala sam da naučim svu medicinsku terminologiju koja prati porođaj, razvoj deteta, vakcine itd. ali i sve prateće oblasti kao što su parkići, vrtići, rođendani…

Ono što privatno volim najviše da da istražujem na grčkom su recepti za fenomenalna grčka jela!